Tip kapely Pacino: Album coverů od bratrů z Ohia, post-punkoví Ceremony a divno folk Daniela Romano

10. říjen 2019
Tip

Tvrdí, špinaví, a přece citliví Pacino dotáhli svůj vozík hlučných melodií ze slezských zákoutí až na Vinohradskou do Radia Wave, kde odehráli Studio Session. Při té příležitosti jsme se jich zeptali na oblíbenou hudbu, které se nemůžou momentálně nabažit. Tohle jsou hudební tipy členů kapely Pacino.

„Já bych určitě doporučil desku Givin’ It Back od The Isley Brothers z roku 1971,“ bere si slovo kytarista a zpěvák Rado Szajter. „Isley Brothers v minulosti coverovalo hodně bílých kapel, jejich songy jako Twist and Shout a podobně,“ vysvětluje Radomír, proč se začátkem sedmdesátých let rozhodli černí bratři tuhle praktiku bílým interpretům vrátit a nahráli písničky jako Ohio od Neila Younga nebo Lay Lady Lay od Boba Dylana.

„Nová deska Ceremony – In the Spirit World Now, letos ji hráli na Fluffu a bylo to hrozně dobrý,“ přidává svoji oblíbenou položku basák Jakub Lasota. Nová deska punk-rockové formace původem z Kalifornie vyšla letos v srpnu a podle Jakuba znovu vykročila výrazně jiným směrem než ta předchozí. „Ta deska je víc post-punková. Předtím to byl víc hardcore, až fastcore. A je to fakt super,“ myslí si Jakub.

Tomáš Veliký doporučuje poslechnout si rovnou celou diskografii kanadského písničkáře Daniela Romano, která momentálně čítá i s EP jedenáct alb. „Ty první desky jsou klasické country, a postupně se posouvá až do nějakého bizarre folku. Se svojí kapelou Ancient Shapes nahrávají spíš klasický sedmdesátkový rock. Ten vývoj je podobně jako u Ceremony výrazný. Romano vydává tak dvě tři desky do roka,“ popisuje svého favorita bubeník Tomáš.

Jakou hudbu zcoverovali v sedmdesátých letech souloví The Isley Brothers? Jak popisuje basák z kapely Pacino nejnovější desku Ceremony? A kdo je Daniel Romano? Pusťte si celý Hudební tip.

Spustit audio

Související