Tip Karolíny Vránkové: Vyrazte na pražskou Kampu na finálové práce Czech Grand Design 2020

13. duben 2021
Tip

Už vám chybí návštěvy galerií a výstav? Tak právě pro vás má tento týden moderátorka a redaktorka Karolína Vránková doporučení přímo na míru. Až do 10. května můžete vyrazit na pražskou Kampu na výstavu Best of: 2020 Czech Grand Design. Výstava představí to nejlepší z domácího produktového designu, módy, šperku, ilustrace, grafického designu a fotografie na jednom místě. Celá výstava se nachází ve venkovních prostorách a vstup je zcela zdarma.

A pokud by vás zajímal i výsledek letošního předávání, můžete ho sledovat už ve středu 21. dubna ve speciálním živém přenosu ČT art. Do nejužšího výběru 15. ročníku výročních cen Akademie designu České republiky se probojovalo 24 domácích designérů. Cenu ministerstva kultury pro designéra roku si letos odnesou návrhy a realizace svítidel, nábytku nebo menstruačního kalíšku.

Jaké favority má Karolína Vránková na výstavě Best of: 2020 Czech Grand Design? Poslechněte si celý Tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.