Tip Karolíny Vránkové: Zajděte na 7. ročník festivalu Open House Praha

3. srpen 2021
Tip

Moderátorka a redaktorka Karolína Vránková má pro vás tentokrát doporučení na letošní ročník festivalu Open House Praha. Již sedmý ročník festivalu otevřených budov probíhá v termínu 2.–8. srpna. Hlavní část programu probíhá o víkendu, kdy zdarma nabídne 80 běžně nepřístupných budov a prostorů po celé Praze. Zejména pak doporučuje návštěvu bývalé transformační stanice na pražském Klárově.

Bývalá Zengerova trafostanice z roku 1932 se nyní po rozsáhlé rekonstrukci proměnila na moderní výstavní projekt Kunsthalle Praha. Nový multifunkční prostor pro umění a kulturu se oficiálně otevře až 22. 2. 2022. V rámci festivalu Open House Praha se však do něj můžete podívat už nyní. Víkendové prohlídky startují každých 30 minut, vstupné je zdarma a bez předchozí rezervace. Prostor pro vás bude k dispozici vždy mezi 10:00 a 18:00. Kompletní program festivalu hledejte na webu: https://www.openhousepraha.cz/

Jaká je historie budovy bývalé trafostanice? Kdo stojí za její rekonstrukcí? Poslechněte si celý Tip s Karolínou Vránkovou.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.