Tip Karolíny Vránkové: Zajeďte do Znojma na degustaci vín s výhledem na historické centrum

16. červen 2020
Tip

Poprvé si pro vás doporučení z oblasti architektury připravila novinářka a moderátorka Karolína Vránková. Ta radí vyrazit na výlet do Znojma za zážitkovou architekturou. Areál znojemského pivovaru v centru města nabízí Enotéku s designovou kavárnou. Aktuálně zde můžete vyzkoušet okolo 70 vzorků vín, které si sami načepujete ve speciálním samoobslužném systému. Vyberete si ze tří degustačních variant, zaplatíte kartou a s vínem si jdete užívat výhled na historické Znojmo.

A pokud zrovna nepatříte k milovníkům vína, zajděte do galerie a kulturního prostoru GaP v Kollárově ulici. Až do konce června je zde k vidění výstava účastníků kurzu olejomalby, který probíhal od podzimu 2019. Prostor GaP, který vznikl podle návrhu architektonického studia ORA, můžete navštívit vždy od pondělí do soboty mezi 10. a 18. hodinou.

Čím je město Znojmo specifické? Poslechněte si celý Tip novinářky a moderátorky Karolíny Vránkové.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.