Tip Kaye Buriánka: Nové EP pankáčů Peste je esencí zloby v té nejlepší a nejdivnější podobě

14. únor 2019
Tip

Zpěvák kapely FVTVRE, Kay Buriánek, tento týden doporučuje objevovat italskou hardcore scénu s kapelou Peste nebo zajít na koncert živelných noise rockerů HEALTH v MeetFactory.

Na novém EPčku Mercy od hardcore kapely Peste oceňuje Kay mimo ukázkového vyjádření zloby i jejich originální ostrý zvuk. Kay se ale vrací hlavně ke kanadské punk-rockové kapele Metz, jejichž skladby Eraser a Pure Auto právě vyšly v limitované edici na vinylu. Kaye baví jejich neurvale groovy vyznění, které přirovnává k žiletkové hudební lázni. Nezapomíná ale ani na debutovou desku Television od kapely Spiritual Cramp. Ze všeho nejvíc se ale těší na páteční koncert losangeleských rockerů HEALTH v MeetFactory. Na kapele nejvíc obdivuje osobitý kontrast mezi shoegazovým jemným zpěvem a industriální živelností.

Proč byste si měli poslechnout kapelu Metz a co stojí za to na současné hardcore scéně? Poslechněte si hudební tip Kaye Buriánka.

autor: Jiří Kordík
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.