Tip Leto s Monikou: Vánoční teskno, které přeteklo až do února, může zlomit jedině Justin Timberlake

6. únor 2020
Tip

Monika má ráda léto. Monika má ráda hudbu. A protože hudba vzniká z hudby, chtěli jsme téhle milé filmové střihačce a písničkářce nahlédnout do kuchyně. Co jsme našli, nás trochu překvapilo. Monika Midriaková nedávno vložila mezi svá dvě rodná jména Omerzu a svůj hudební projekt obohatila o dva živé muzikanty. Čekání na parno a koupání u řeky si můžete zpříjemnit nejbližším koncertem tria Leto s Monikou 20. února ve vinohradském klubu Varšava.

„Jak byly Vánoce, tak jsem hodně poslouchala soundtrack k filmu Marriage Story od Randyho Newmana,“ otevírá své hudební tipy emotivní položkou Monika, která se doufejme touhle netflixovskou rozchodovkou nechce inspirovat příliš doslovně. Vánoce už sice nejsou, ale náročná období přece nikdy nekončí. Pro někoho možná začíná suchý únor a k podbarvení stesku po chybějící substanci může pomoct třeba právě těch několik skladeb, které kongeniálně doprovodily Scarlett Johansson a Adama Drivera na cestě rozchodem.

Čtěte také

„Pak jsem hodně poslouchala Dvořáka, protože jsem nevěděla, co poslouchat,“ zůstává Monika svým druhým tipem ve světě smyčců, lesních rohů a tympánů, „a předtím ještě Justina Timberlakea,“ dává k sobě slovenská písničkářka dva hudebníky, kteří se v jedné větné konstrukci možná ještě nikdy nesetkali. „To jsem poslouchala věci kolem roku 2000. Já jsem totiž hledala písničku River od Joni Mitchell a iTunes mi to našlo jako Cry Me a River od Justina Timberlakea, jeho velký hit, a tak jsem si to pustila po cestě z práce a vlastně už mi to potom zůstalo,“ dokládá Monika Omerzu Midriaková, že digitální cesty nálad a playlistů jsou nevyzpytatelné.

Co poslouchala Monika Omerzu Midriaková na cestě z práce a už jí to zůstalo? Pusťte si její hudební tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.