Tip Never Sol: Chelsea Wolfe dokážu poslouchat u všeho, co dělám

12. září 2019
Tip

Zpěvačka a skladatelka Sára Vondrášková alias Never Sol tento týden doporučuje tři své oblíbenkyně – krom muzikantky Chelsea Wolfe a multiinstrumentalistky Jay Som vyzdvihuje i komičku Amy Schumer a její podcasty. 

Chelsea Wolfe je americká zpěvačka, textařka a kytaristka, která kombinuje rock, folk i doom metal. „Mám ji hrozně ráda. Často se k ní teď vracím. Dělá mi dobře to poslouchat, ať už jdu po městě, nebo jsem doma. Poslouchám ji při kterýkoli činnosti, kterou dělám,“ zdůrazňuje Sára. Poetika Chelsea Wolfe je většinou táhlá a posmutnělá, což ocenil například i Mark Lanegan, který nahrál cover její písně. Před dvěma lety jí vyšla poslední deska, kritiky oceňovaná Hiss Spun.

Jako další doporučuje multiinstrumentalistku Jay Som, která se pohybuje na hranici mezi dream popem a rockem. Původně ale Sáru oslnila jinak než svou muzikou. „Přišla jsem na ni kvůli klipu, který je natočený na lanovce a zaujal mě díky svému vizuálu, ale nakonec se mi hrozně zalíbila i její hudba.“ Nedávno jí vyšla poslední deska pod názvem Anak Ko, která zatím sklízí samé pochvalné recenze. Evokuje prý hravou jam session.

Na závěr Never Sol doporučuje komičku Amy Schumer, která má na internetu spousty vystoupení, a dokonce i vlastní podcast. „Když mám nějakou zasmušilou náladu, nebo spíš takovou nijakou náladu, tak mě Amy dokáže vždy zaručeně rozesmát,“ vysvětluje, proč se k ní tak často vrací.

Jaké hudebnice tento týden doporučuje Never Sol? A která komička jí vždy zlepší náladu? Poslechněte si Hudební tip ambientní hudebnice.

autor: Jan Jindřich Karásek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka