Tip Terezie Kovalové: Naučte se malovat s Bobem Rossem nebo uspořádejte party na dálku

20. říjen 2020
Tip

Violoncellistka Terezie Kovalová má tentokrát připravenou celou řadu doporučení pro trávení volného času v karanténě. Na české online videopůjčovně Aerovod můžete za drobný poplatek legálně sledovat snímky, které prošly sály pražských kin Aero, Světozor a Bio Oko, brněnského kina Scala nebo Bio Central v Hradci Králové. Vybírat můžete od tuzemských klasik až po aktuální zahraniční dokumenty.

Pokud chcete umění raději sami tvořit, můžete si pro inspiraci pustit záznamy staré televizní show s kultovním americkým malířem Bobem Rossem. Pořad The Joy of Painting udělá z nejednoho diváka přeborníka v olejomalbě.

I karanténu ovšem můžete trávit bezpečně v okolí svých přátel. Pomůže vám k tomu aplikace Houseparty. Do skupinové konverzace mohou vaši přátelé postupně přidávat další členy a s trochou představivosti budete mít rázem pocit jako na opravdovém večírku.

Které internetové servery teď nabízí zdarma knihy k přečtení? A na jakou virtuální prohlídku muzea vyrazit? Poslechněte si celý tip Terezie Kovalové.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka