Tip Terezie Kovalové: Program festivalu 4+4 dny v pohybu reaguje na environmentální a společenské změny

1. říjen 2019
Tip

Violoncellistka Terezie Kovalová pro vás tento týden doporučuje návštěvu 24. ročníku mezinárodního festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu. Festivalovým centrem se od 4. do 12. října opět stane Desfourský palác na Florenci, který oživí přes 60 současných umělců. Program nabídne například čtyři české divadelní premiéry nebo hlavní výstavní projekt Místa činu s podtitulem Nikdo nemá nic, který reaguje na současné environmentální a společenské změny.

Kompletní program festivalu hledejte na webových stránkách.

Mezi další pozvánky patří také koncert dechové kapely Lucky Chops. Svou kariéru odstartovala tato pětičlenná sestava buskingem v podzemí newyorského metra a pražskému publiku zahrají již 21. října v Lucerna Music Baru. V úterý 29. října pokřtí svou novou desku Sně zpěvačka, pianistka a producentka Beata Hlavenková. Křest alba proběhne ve velkém sále Paláce Akropolis.

Kam vzít děti na vážnou hudbu? Poslechněte si celý Tip s Terezií Kovalovou.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.