Tip Terezie Kovalové: Taneční skupina Tierra Lo-r-ca propojí klasickou činohru a smyslné flamenco

7. květen 2019
Tip

Každý týden pro vás známé osobnosti vybírají doporučení na aktuální koncerty, filmy, zajímavé akce nebo nově otevřené restaurace. Tento týden vám radila violoncellistka Terezie Kovalová. Ve čtvrtek 16. května vystoupí v pražské MeetFactory hudební producent Max Cooper. Výrazná postava současné elektronické scény představí kromě třetí studiové desky One Hundred Billion Sparks také novou konceptuální live show.

Na propojení flamenca s klasickou činohrou se zaměřila divadelní a taneční skupina Tierra Lo-r-ca. Kovalová doporučuje vyrazit na její představení Krvavá svatba, které proběhne 21. května v divadle Ponec. Dále také radí návštěvu představení Krev není voda, které v neděli 12. května v Paláci Akropolis představí taneční studio Light.

Poslechněte si celý Tip s violoncellistkou Terezií Kovalovou a zjistěte, které koncerty v Praze neminout. Příští týden pro vás opět doporučuje dokumentarista Bohdan Bláhovec.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.