Tip Terezie Kovalové: Zajděte na britské hudebnice Shygirl a Glorii do pražského Paláce Akropolis

26. listopad 2019
Tip

Violoncellistka Terezie Kovalová pro vás opět po měsíci vybírala zajímavé kulturní události, které stojí za vaši pozornost. Synth Library Prague pořádá pod záštitou svého projektu Trigger v neděli 1. prosince další hudební akci věnovanou ženským zástupkyním současné klubové scény. Těšit se můžete na britskou hudebnici a zakladatelku labelu Nuxxe Glorii nebo zpěvačku a DJku Shygirl. Domácí scénu zastoupí rapperka a producentka Jemah.

V pondělí 9. prosince můžete zajít na premiéru pohybové inscenace Total eclipse of the Heart do pražského divadla Ponec. Tanečník a choreograf Martina Talaga zvolil za ústřední motiv nového představení lidskou sexualitu s důrazem na svou fascinaci v rituálu svatby. Čtyři tanečníci rozhýbou prostor divadla Ponec s reprízou inscenace také hned následující den, v úterý 10. prosince.

Který koncert vážné hudby v prosinci neopomenout a kam s sebou vzít také své děti? Poslechněte si celý Tip s Terezií Kovalovou.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.