Tip Terezie Kovalové: Zajděte na Koncert pro svobodu a demokracii v podání České filharmonie

16. listopad 2021
Tip

Hudebnice Terezie Vodička Kovalová si pro vás tentokrát připravila celou řadu koncertních doporučení. Už ve sváteční středu 17. listopadu můžete zajít na Koncert pro svobodu a demokracii v podání České filharmonie. Program svátečních koncertů pravidelně poukazuje na tvorbu umělců, kteří během svého života zápasili s uznáním či vlastní svobodou. Tentokrát zazní koncert pro klavír a orchestr č. 2 c moll od Sergeje Rachmaninova, který odehraje čínská klavíristka Yuja Wang.

V rámci 25. ročníku festivalu Struny podzimu se v pražském Divadle X10 představí sardská vokální polyfonie Tenores di Orosei. Oceňovaný vokální soubor vystoupí již v neděli 21. listopadu. Jedinečný zážitek vám toto hudební uskupení zprostředkuje skrz starověké náboženské skladby v latině nebo sardinské posvátné písně známé jako „gotzos“.

Které další koncerty teď rozhodně nesmíte minout? Poslechněte si celý Tip Terezie Vodička Kovalové.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.