Tip Terezie Kovalové: Zajeďte na festival, třeba na Besedu u Bigbítu nebo Letní filmovou školu

16. červenec 2019
Tip

Tento týden do naší rubriky Tip vybírala violoncellistka Terezie Kovalová. Letní sezóna je v plném proudu, a proto se tentokrát doporučení zaměří na festivaly. 27. ročník multižánrového festivalu Beseda u Bigbítu proběhne od 2. do 3. srpna v Tasově u Veselí nad Moravou. Vystoupí například belgická skupina Brutus nebo americká čtveřice Algiers. Soutěž Startér Radia Wave pak do programu festivalu posílá elektroniku Hello Marcel a rapovou dvojici P/\ST.

Kovalová dále doporučuje doprovodný hudební program 45. Letní filmové školy v Uherském Hradišti, která se letos uskuteční v termínu 26. 7. – 4. 8. 2019. Svůj návrat na scénu zde oslaví brněnská alternativní kapela Dunaj. V klubu Mír dále vystoupí WWW nebo Please The Trees, zahájení hudebního programu budu v letním kině patřit kapele Monkey Business.

Které další hudební akce doporučuje violoncellistka Terezie Kovalová? Poslechněte si celý Tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.