Tip Terezie Kovalové: Zajeďte na výlet do Litomyšle a navštivte festival DOKU Zahrady

17. srpen 2021
Tip

Nový kulturní tip pro vás opět připravila violoncellistka Terezie Vodička Kovalová. Tentokrát doporučuje koncert v hlavním městě, festival v Litomyšli nebo výlet za kulturou do Opavy. V sobotu 28. srpna můžete navštívit již třetí ročník festivalu autorského dokumentu DOKU Zahrady. Jednodenní akce bude probíhat v areálu Zámeckého návrší v Litomyšli. Letošní program je věnovaný zejména masterclasses, tedy lekcím vedeným odborníky na vybrané téma.

Pokud chcete raději vyrazit za hudbou, Terezie doporučuje kapelu Scott McLemore's Multiverse, která vystoupí 26. srpna v pražském Paláci Akropolis. Projekt Multiverse na Islandu usazeného amerického bubeníka McLemora aktuálně sestává z domácího kytaristy Davida Dorůžky, francouzského kytaristy Hilmara Jenssona a kontrabasisty Nicolase Moreauxe.

Kterou výstavu neminout v Opavě? Poslechněte si celý Tip s Terezií Vodička Kovalovou.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.