Tipy na první jarní víkend

6. květen 2011

Víkend v Praze a středních Čechách bude hudebně pestrý. Z nabídky mejdanů si vyberou fanoušci zlomených i rovných beatů, stejně jako hiphopeři. V Praze a jejím okolí zahrají Indy & Wich, Koogi a například Michael Burian.

V pražském Abatonu proběhne v pátek originální hudební akce nazvaná Metamorphose, která na čtyřech pódiích představí různé hudební styly - od drum&bassu přes breakbeat a psytrance až k neobvyklému stylu Asian underground.

Jde v podstatě o crossoverem mezi world music a současnou elektronickou taneční hudbou a zahrnuje tradiční indickou, pákistánskou a orientální hudbu fúzující s žánry jako hip hop, breakbeat, dancehall nebo garage.

V holešovickém klubu Cross se páteční večer ponese v režii zdejší pravidelné klubové drumandbassové noci Drumstation (http://www.badpoint.cz/drumstation/). Kromě českých DJs Koogiho, Babe LN, Sukiho a dalších tady tentokrát zahraje britský rodák DJ Domino, kterého podpoří jeho dvorní MC Rick T.

V pardubickém L-klubu se v pátek večer na akci nazvané Hiphopová první liga ukáží Kontrafakt, Indy & Wich a Prago Union.

Ve Dvoře Králové pak můžete zajít do klubu Barakuda na tamní pravidelnou akci Strong Beats, jejímž headlinerem tentokrát bude DJ Philip TBC. Pokud budete páteční večer trávit v Liberci nebo jeho blízkosti, můžete zavítat do klubu Liquid (http://www.volny.cz/liquid/), kde se ve dvouhodinovém setu představí oblíbený český DJ Michael Burian.

Příznivci rychlejších beatů se mohou vypravit do Zruče nad Sázavou, kde v klubu Pod zámkem zahrají čeští DJs Spyro, Monotype a Subgate. Viz http://www.podzamkem.wz.cz/

00377202.jpeg

Sobota

V sobotu večer zahraje na pravidelné klubovce pražského klubu Roxy známý britský DJ Justin Robertson, kterého podpoří rezident Chris Sadler a E-lite. Pokud se ovšem cítíte jako ryba ve vodě v prostředí pražského Duplexu můžete sobotní večer strávit v zajetí líbivých tranceových rytmů v podání DJky LayDee Jane.

Houseboat u Bukanýra bude hostit pravidelnou akci serveru Shadowbox nazvanou příznačně Shadowboat a na lodní palubě tentokrát zahraje djská trojice Koogi, Anakin a Sweg.

Své první narozeniny oslaví v sobotu plzeňský klub Mazaný králíček a při té příležitosti zde zahrají DJs Cubik, Face, Diome a N*Dee.

V ostravském Fabricu si můžete v rámci akce New Breed (http://www.fabric.cz/ ) poslechnout mladé a neokoukané djské talenty, vítěze zdejší soutěže o nejlepší zaslaný promo mix.

00341796.jpeg
autor: Iva Veselková
Spustit audio