Tohle není hra! Ještě teplé, z hitové trouby vytažené tracky od Easy Life nebo Willow

15. září 2022

Ať už mají Velký čísla svůj 80. nebo 100. díl, Annabelle s Filipem rozhodli, že mají důvod k oslavám. Od toho prvního totiž uběhly dva roky. Při této příležitosti se moderátoři Velkých čísel rozhodli ztrapnit se, posvítit si na číslo 100 amerického singlového žebříčku a vytáhnout pár ještě teplých tracků z hitové trouby. Ztrapnění proběhlo v podobě Kola štěstí, které je podle Filipa spíš Kolem smrti – oba museli zpívat acapella, tedy bez hudebního doprovodu.

Jubilejní playlist přinesl třeba osudové setkání amerického zpěváka Romea Santa, jenž má domikánsko-portorické kořeny, s Justinem Timberlakem. Vzniklý track Sin Fin je v rytmu dominikánského tance nazvaného bachata, který ani Filip ani Annabelle neumí. Zato se cítili komfortně v pozici hodnotitelů Timberlakeových tanečních pohybů.

Krom speciální rubriky, ve které Annabelle s Filipem na střídačku zpívali ty největší tracky letoška, došlo třeba na premiéru čerstvého tracku žánrově rozkročené pětice Easy Life z anglického Leicesteru. Ti při přípravách na vydání nové desky spojili síly s cool zpěvákem Gusem Dappertonem. V hudební selekci nechyběl ani comeback Ektora, který všem vysvětlil, že tohle není hra!

Jak to vypadá s letošním předáváním britské hudební ceny Mercury Prize? Co si Cardi B nechala vytetovat na obličej? A je pravda, že Demi Lovato končí? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.