Tokyo Drift je virtuální persona, která mi pomáhá dělat si, co chci, říká hudebnice Pavla Bastlová

9. březen 2023

„Název Tokyo Drift vychází z jedné skladby od Tommyho Cashe. Vytvářím si personu, která je čistě virtuální. Hodně funguje na Instagramu. Je to taková věc, která mi pomáhá dělat si, co chci. Do jisté míry se za ni totiž můžu schovat. Na druhou stranu je to něco, co mi propůjčuje lavinu sebevědomí, kterou bych jinak nemohla najít nebo si ani nedokázala představit, že ji v sobě mám,“ říká hudebnice Pavla Bastlová alias Tokyo Drift.

V Praze usazená hudebnice Pavla Bastlová aka Tokyo Drift vydala v loňském prosinci debutovou desku Scorpio Season. Na ploše sedmi skladeb, které mají dohromady pouhých 14 minut ale posluchače zasáhne svou intimní a osobní výpovědí. V loňském roce se stala laureátkou kategorie Bastl Electronic Track v hudebních cenách Vinyla. V letošním roce ve stejných cenách získala nominaci v kategorii Objev roku.

„Většina skladeb na desce vznikla improvizací. Což je způsob tvorby, který jsem využívala kdysi na začátku. V návaznosti na snahu se oprostit od mého původního zvuku jsem se dostala k elektronice. Pak jsem začala hodně produkovat na počítači a tam už prostor na improvizaci nebyl. Bylo to něco, do čeho jsem se musela hodně soukat. Ten kabát mi vůbec neseděl,“ popisuje Pavla. „Album je pro mě velkým milníkem, protože je symbolem mého návratu k hudbě,“ dodává mladá hudebnice.

Jak se Pavla staví ke spolupráci s jinými hudebníky? A kdy se můžeme těšit na její novou muziku? Poslechněte si celý rozhovor s hudebnicí Pavlou Bastlovou aka Tokyo Drift.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.