Tomáš Hajzler o přepracování a životě offline: V dětství mi říkali „Dělej něco, nemůžeš jen tak sedět“

7. srpen 2014

Letní speciál Diagnózy F na téma Příliš mnoho práce pokračuje druhým dílem. V něm svůj příběh o přepracování vyprávěl spisovatel a blogger Tomáš Hajzler. Situace, kdy toho má příliš, se mu v životě opakují.

Zpětně si uvědomuje, že když se to stalo poprvé, dávalo mu jeho tělo už dlouho najevo, že něco není v pořádku, on však tyto signály nevnímal. Zastavila ho až nemoc. Během ní měl možnost přemýšlet a rozhodl se v životě něco změnit. Jeho osobní nastavení a neustálá připravenost vrhat se po hlavě do nových projektů ho ale do podobných situací, kdy to s prací přehání, dostávají opakovaně.

Když se mu toho naposledy v životě nahromadilo mnoho, rozhodl se pro experiment – na 6 měsíců se odpojil z online světa. Nepoužíval internet, mobil, opustil sociální sítě. Jaký byl život offline, proč se mu takové situace opakují a kudy podle něj vede cesta ven? O tom byl rozhovor Diagnózy F.

Čtěte také

autor: Adéla Paulík Lichková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.