Top Styl Designer 2011: Miroslava Horká, Czech Grand Design: Hana Zárubová

19. únor 2011

Soutěž Top Styl Designer, která se nově koná už jen jednou ročně, vyhrála studentka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Miroslava Horká. Její kolekci Profilo jsme vám představili už v minulém dílu Modeschau, kdy ještě nikdo netušil, jak finále Top Styl Designer dopadne.

V tomto dílu Modeschau přinášíme rozhovor o dojmech z průběhu soutěže a vítězství, které Miroslavě Horké kromě titulu a výstavy ve Studiu LR přináší i slušnou finanční odměnu. Připravili jsme pro vás také profil čerstvé držitelky Ceny Czech Grand Design za módní návrhářství Hany Zárubové.

Úroveň soutěžních kolekcí byla tentokrát opravdu vysoká. Tým Modeschau byl nadšený z pěti kolekcí z celkového počtu osmi finalistů. O všech kolekcích jsme přinesli rozhovory v předchozích dílech a s napětím jsme očekávali, jak rozhodne porota TSD ve složení Josef Ťapťuch, Liběna Rochová, Alena Blažková, Marcela Čapkovičová a Júlia Sabová. O jediný bod nad Miroslavem Sabem nakonec vyhrála Miroslava Horká. Jak nám sama v telefonickém rozhovoru prozradila, vítězství v tak ostré konkurenci nečekala a velmi si ho váží. V telefonickém rozhovoru se dozvíte, jak Miroslava vnímala průběh a finále soutěže a jaké má další plány.

Vítěznou kolekci Profilo si můžete prohlédnout v galerii na Facebooku.

V den vysílání Modeschau byly ve Stavovském divadle už popáté udíleny Ceny Akademie designu České republiky Czech Grand Design. Událost, která má laickou i odbornou veřejnost upozornit na zajímavé, pozoruhodné nebo význačné osobnosti a počiny v oblasti designu, tentokrát v oboru módního návrhářství ocenila Hanu Zárubovou. Kolekci No. Kolo, která byla jedním z důvodů úspěchu na Czech Grand Design, jsme vám už představili v uplynulých dílech Modeschau a teď přinášíme souhrnný profil tvorby této talentované návrhářky.

odkazy:
www.bvv.cz
www.czechgranddesign.cz

playlist:
Drop Dead – Waiting On Call (uns.)
Diva – Glow Worm (uns.)
Young Galaxy – Cover Your Tracks – CFCF Remix (Paper Bag)
Luke Rathborne – I Can Be One (Dilettante)
Korallreven – Shine On (Acephale)
Welcome Back Sailors – Season (uns.)
Moths – <3 (Unholy Rhythms + Cactus-Mouth)
The Secret Society of Giraffes – Big Dreams Die Small, Big Dreams Fall Fast (uns.)
Soft Healer – Grand Isle (Captured Tracks)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.