Trade Show, Koko a Gaivotta, Prestižková soutěž, kalendář Czechfashion

5. prosinec 2009

Kultura jinak, občanské sdružení, které připravilo na polovinu prosince mikulášskou Trade Show. Dvoudenní trh s českou originální módou, šperky, doplňky a produktovým designem doplňovaly večerní party a další doprovodné akce jako třeba Fřesh Flesh Best off.

Celá akce navazuje na loňskou Trade Show a X-mass Trade show, každoroční předvánoční blešáky s uměním a především na úspěšnou Radioclash Tradeshow. Autorský design se na Trade Show prezentuje v rámci stánků jednotlivých značek, ale i obchodů a prodejních galerií jako třeba Shot Rabbit, Robota, Julius nebo Inter:zone. Více v rozhovoru s organizátory Lindou Šilingerovou a Omrim, který jsme natáčeli den před vypuknutím akce.

V Karlin Studios proběhla začátkem prosince třídenní prodejní výstava originálních modelů mladých výtvarnic a návrhářek tvořících pod jmény Koko a Gaivotta. Koko se specializuje na trička a Gaivotta (portugalsky racek) navrhuje sukně. Potisky a obrázky na jednotlivých kusech souvisí s výtvarnou tvorbou na pražské AVU, kde obě studují. Poslechněte si rozhovor s Janou Kochánkovou aka Koko a Ludmilou Smejkalovou aka Gaivota. Fotky jejich návrhů najdete na FCBK Modeschau.

01055646.jpeg

Libka Safr nám přinesla ukázat módní kalendář pro rok 2010 s ukázkami z kolekcí šesti českých návrhářů. Ve výběru o.s. Czechfashion jsou mimo jiné Martin Havel, Zuzana Veselá nebo Mirka Talavašková.

Na webu prestizky.cz si můžete navrhnout vlastní barevnou kombinaci stylového sneakers modelu kultovní české boty. Návrhy je možné přihlásit i do soutěže, o které se více dozvíte v rozhovoru.

odkazy:
www.kulturajinak.com
smejkalovaludmila.blogspot.com
www.kokoland.org
www.czechfashion.cz
www.prestizky.cz

playlist:
Xiu Xiu - Under Pressure / feat. Michale Gira(Killrockstars)
Ariel Pink's Haunted Graffiti - Can't Hear My Eyes (4AD)
High Places - I Was Born (Thrill Jockey)
Salem - Frost (Merok)
Holy Holy Hollywood - The New Weight (unsigned)
Airport Angst - Hamburger Hill (Ohne Vertrag)
Lil Wayne - I Feel Like Dying / Flying Lotus remix (Warp)
Lashes - Sunny Skies(FLA)
Dum Dum Girls - Baby Don't Go (Sub Pop)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.