Trochu hrozný, trochu krásný. Startér pouštěl songy, které se do hitparády nevešly

6. srpen 2018

První srpnové vydání Startéru se věnovalo písničkám, které mohly být největšími peckami celé hitparády. Z nějakého důvodu jsme je ale nenasadili. „Jen přes mou mrtvolu,“ řekl většinou někdo z nás.

Přitom Kissy Kissy La od Oscara Mikea je největší letní hit! Tvrdí to i Majkláč, talent scout a zakladatel serveru Bandzone.cz. Dvojšlapka v refrénu, sólo na bendžo, ten song má všechno – jako by ho ambiciózní zpěvák, kterého si všimli už i na Musicserveru nebo v TV Óčko, skládal podle manuálu Jak se dostat na vrchol hitparády. Na vrchol té naší se nedostal, protože jsme škodolibí a bez vkusu!

Podobně dopadl i Vlastislav Gassenauer, který nám poslal osmdesátkovou taneční hymnu s poetickým názvem I Am Looking For You Media Makeup a do mailu nám vzkázal, že skladba je zaregistrovaná u Osy. Víc psát ani nemusel. Tenhle song by si zasloužil spoustu peněz, bez legrace by mohl konkurovat naší oblíbené startérové stálici Liebe od producenta ANDELS nebo třeba Johnu Mausovi.

Poslechněte si nejzábavnější skladby, které se do hitparády neobjevených nedostaly. Uslyšíte song jak z montáže osmdesátkových filmů, českou hitovku psanou pro amplióny koupáků, ve které se zpívá „Hodím ti laso tam, kde to nejmíň čekáš“, a spoustu a spoustu dalších trochu krásných, trochu hrozných skladeb.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.