Turban a beatové bublinky

20. červenec 2013

Okurková sezóna se rozhodně netýká světa beatů – a Turban by samou radostí hned bouchal „šimpáňo“ nad tím, že i v parnu vycházejí hodně svěží tráčky.

Jednou z takových radostí je i připravované EP Champagne Sounds od brooklynského producenta Obey City, který se, podobně jako třeba jeho kolegové z LuckyMe S-Type a Cid Rim poprvé představil širší veřejnosti v Rustieho bombastickém esenciálním mixu. Zvuky šampaňského mají v jeho pojetí blízko právě ke zmíněnému S-Typeovi – maximalistické beaty protknuté místy až jazzovou uvolněností a všeprostupujícím optimismem. Obey City už chystá i pokračování s názvem Merlot Sounds – a obě dvě jeho beatové láhve si Turban s chutí načne.

Parta kolem LuckyMe má blízko ke kolektivu Numbers – a to nejen geograficky. Po nedávném beatovém blesku z takřka čistého nebe, kterým byl futuristický singl od producenta Sophie, tentokrát uhodilo znovu na stejné (a stejně dobré) místo. O hromosvod se tentokrát postaral Redinho, který se zatím zvládl vytasit pouze s několika kratšími nosiči a bývá pokládán za tajnou zbraň arzenálu Numbers. Kadence jeho aktuálního singlu Searching pak dává tušit, že zcela právem – a také, že se snad v dohledné době dočkáme i albového debutu.

To RL Grime zatím s dlouhohrající deskou nijak nespěchá – o to masivněji pak působí jeho singly a EPčka. Mladík, který se v současnosti prohání na americké tour společně s dalším párty monstrem Bauuerem, právě vydal nové EP High Beams – a Turbanu nejvíce provětrala trapézové svaly adiktivní trap-raveová odysea Shells. RL Grime totiž v beatových skořápkách hraje stále první ligu.

Turban Playlist 20.7.2013:
Letherette – After Dawn (Bibio remix) (Ninja Tune, 2013)
Fantastic Mr. Fox – The Trap (Black Acre, 2013)
Pangaea – Viaduct (Hadal, 2013)
E.m.m.a. – Jahovia (Keysound Recordings, 2013)
Lil Jabba – Maven (Local Action Records, 2013)
Bro Safari UFO! – Animal (self-released, 2013)
Diplo – Crown (Mad Decent, 2013)
RL Grime – Shells (Fool’s Gold Records)
DJ Yolo Bear – Bring That Ass To The Table (self-released, 2013)
Redinho – Searching (Numbers, 2013)
Obey City – Fallin (LuckyMe, 2013)

autor: Jan Bárta
Spustit audio