Turban a beatové okurky

30. červenec 2014

Navzdory titulku se v Turbanu okurková sezona opravdu nekoná – a tento díl byl tak až po střechu nabitý nejnovějším beatovým pozlátkem a čerstvými tráčky s přívlastkem 2.0. Na prvním místě tkví samozřejmě tolik očekáváný návrat Sophieho s trackem Lemonade, který jeho next level live sety probublával už nějakou tu chvíli.

Na rozdíl od Lemonade, kterou Sophie Turbanu poskytl vloni v prosinci po svém prvním pražském vystoupení, je finální a oficiální verze o 10 BPM rychlejší a o minutu a půl kratší – koncentrovanější roztok však téhle holistické limonádě jenom prospěl. Stejně tak prospívá i Rustiemu spolupráce s Dannym Brownem – ten mu vrátil props za produkci tří tracků na své desce Old a doslova „zabil“ v novém Rustieho tracku Attak, který se objeví na jeho druhé desce Green Language. Představte si Slasherr s Dannym na micu a máte tak zhruba představu, o jak hnědou notu půjde – Turban doporučuje držet (si) svěrače.

Rustieho bratr v triku Hudson Mohawke se také přihlásil na Warpu s novým počinem. EP Chimes vyjde brzy a (nejen) titulní tráček už Turbanu zvonil v uších nějakou dobu z různých setů – podobně jako druhá polovina aktuálně hibernujících TNGHT Lunice, který se už nemohl dočkat a konečně oficiálně vypustil svůj staronový banger Can’t Wait To. Ten zazněl poprvé už v Rustieho Essential Mixu na začátku roku 2012 – a podobně jako Hudsonovo nové EP tak může sloužit coby názorná ukázka toho, nakolik v dnešním prostředí klubového hypeu tracky stárnou. I Sophieho nadčasová Lemonade už má totiž na tachometru nějaký ten pátek.

Turban – playlist:
Pixelord – Tumblr Girl (Infinite Machine, 2014)
813 – Black Black Rose (self-released, 2014)
Lunice – Can't Wait To (LuckyMe, 2014)
Hudson Mohawke – Chimes (Warp, 2014)
Rustie – Attak ft. Danny Brown (Warp, 2014)
Shlohmo x Jeremih – Let It Go (WEDIDIT, 2014)
DJ Tuco – Rather Be (With Hoes) (self-released, 2014)
Bad Mojo – Tidal Waves (Moleskine Wave Machine mix) (Meanbucket, 2014)
Feadz x Big Dope P – Get Wild (Lockah remix) (Moveltraxx, 2014)
VesperTown – Tuff Luv (Club Flip) (Donky Pitch, 2014)
Redinho – Playing With Fire (Numbers, 2014)
Sophie – Lemonade (Numbers, 2014)

autor: Jan Bárta
Spustit audio