Turban a Domácí Crew 1: DJ Tuco

15. leden 2014

Turban načíná svou novou rubriku Domácí Crew s DJem Tucem, kterého snad pravidelným posluchačům netřeba blíže představovat.

Pražský klubový expat, milovník a propagátor ghetto houseu, jukeu a Baltimore i Jersey club music a hlava labelu Meanbucket se tentokrát dostavil odpovědět na proustovsky zvídavý dotazník Turbanu – a především zahrát. Jeho půlhodinový DJ set plný nevydaných tráčků totiž stojí nejen za poslech.

Můj oblíbený „otvírák“ setu:To vždy záleží na tom, co hrál DJ přede mnou. Snažím se neměnit vibe příliš rychle, protože pak člověk rychle skončí s vylidněným parketem.

 

Turban Radio Wave - DJ Tuco In The Mix by Jan Bárta on Mixcloud

Track, který mi momentálně nejvíce najíždí:Feadz & Big Dope P – Get Wild

Track, který hraju (skoro) pokaždé:DJ Phats – Tha Motes

Track, který používám pro „záchranu parketu“:Těžko říct, vždy to záleží na proměnlivých okolnostech.

Moje tajná djská zbraň: Dlouho to bylo Bring In The Katz, než ten track oficiálně vyšel na Night Slugs.

Můj nejoblíbenější klub u nás:Jsem velkým fandou nového klubu NEONE, i když jsem tam sám hrál jen jednou a byla to zrovna mrazivá čtvrteční noc a nebylo tam zrovna narváno. Pořád si ale myslím, že plnou Roxy v Praze co do djingu v Praze jen tak něco nepředčí.

B2B set bych si nejraději zahrál s…:Těžko říct, zrovna moc DJů neobdivuji a hodně z mých oblíbených DJů je zároveň mými kamarády a hraju s nimi často. Takže možná Tiësto, protože to by se určitě konalo na masivním stadionu. Jeho hudba je ale každopádně stupidní, takže možná spíš Diplo, který taky vyprodává stadiony, ale má dobrý vkus a sem tam pouští i dobré tracky.

Nejpamátnější DJ request, který jsem kdy dostal:Někdo po mně chtěl zahrát něco od Katy Perry po Necrově vystoupení, ale už je to dávno, takže už si nepamatuju, jestli šlo o žert nebo ne. Jednou mi někdo nabídl 1000 Kč, když pustím jeden track od Beyoncé, ale bohužel jsem ho tehdy neměl.

Co mně v českých klubech vadí nejvíc?V podstatě nejde ani tak o kluby samotné, Praha má pár úžasných míst, ale většinou jde o lidi, kteří ty kluby provozují nebo do nich chodí. Anebo taky nechodí.

02323243.jpeg

Kde bych si chtěl jednou zahrát:Na velkém festivalu v UK, něco ve smyslu Bestivalu nebo Glastonbury. Miluji tenhle druh velkých festivalů, ale nikdy jsem na nich moc nehrál, nejblíže tomuhle přání bylo asi hraní na Pohodě.

Turban 15.1.2014 – tracklist:KLARA. – Survival (DJ Tuco remix) (self-released, 2013)Feadz & Big Dope P – Get Wild (upcoming Moveltraxx)DJ Phats – Tha Motes (Dance Mania, 1998)KW Griff – Bring In The Katz (Night Slugs, 2012)

autor: Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.