Turban a Domácí Crew 4: Mike.H

26. únor 2014

Do čtvrtého vydání Domácí Crew zavítal Mike.H, pražský DJ a člověk zodpovědný za klubové noci SEED a Mosaik. Ty se od sebe svými koncepty liší podobně jako dvě tváře Mikeovy (ne)beatové persony – v Turbanu tentokrát jak ve své dotazníkové selekci, tak v živém DJ setu představil tu dle vlastních slov „bassově zklidněnější“.

Což by vás však (stejně jako Turban) rozhodně nemělo nechat v klidu.

Můj oblíbený „otvírák“ setu
Samozřejmě to záleží na tom, s kým a v jaký čas hraju, ale často je to Norwell & S Olbricht – 12% Morphine. Vyjde na albu těchto dvou maďarských šikulů někdy v březnu. Celé album stojí za to.

 

Turban Radio Wave - Mike.H In The Mix by Jan Bárta on Mixcloud

Track, který mi momentálně nejvíc „najíždí“
Danton Eeprom Biscotto & Chimpanzee (feat. Birkii) (Fairmont Remix) Fairmont málokdy zklame.

Track, který hraju (skoro) pokaždé
Ricardo Tobar – Hundreds
Tohle je pro mne v poslední době vůbec nejoblíbenější emárna a mám obrovskou radost, že Tobar v březnu přijede zahrát živě na naši party SEED.

Track, který používám pro „záchranu parketu“
Opět to dost záleží na tom, co hraju. Jestli věci ovlivněný krautem, psychedelický techno anebo bass music. Tahle ale zafunguje vždycky.
CHVRCHES – Recover (CID RIM Remix)

Moje tajná DJská zbraň
To už by potom přeci nebyla tajná ;)
Tahle to dlouho byla, tento týden už ale oficiálně vyšla, tak ji rád odtajním.
Dream Weapons – Pathways

Moje nejoblíbenější místo (klub) na hraní v ČR
Bezkonkurenčně Neone. Dlouho jsem snil o tom, že se takový prostor v Praze otevře. Má na můj vkus ideální kapacitu, takže se tam člověk může pořád cítit tak trochu doma, ve srovnání s dalšími kluby nejlepší zvuk, promakané vizuály a dramaturgii bez kompromisů.

B2B set bych nejraději hrál s…
Jamesem Holdenem. Rád bych se od něj něco naučil, obdivuju ho jako DJe i jako producenta. Jeho sety jsou vždy neuvěřitelně propracované, jak po stránce mixů, tak selekce. Vždycky mě úplně namotá.

Nejpamátnější DJ request, co jsem kdy dostal
Zrovna si na žádný památný nevzpomenu, zato mne dokáže rozesmát, když na naší party hrajeme celou noc rovný beat kolem 120 BPM a několik lidí se mě v průběhu večera zeptá, jestli nebudeme hrát taky d'n'b.

Co mě na českých klubech štve nejvíce
Jak jsem už zmínil dříve, především mizerný zvuk a neustálá recyklace provařených jmen, sázky na jistotu. D'n'b a elektro swing. Kromě Neone, Crossu a MeetFactory prakticky do žádného dalšího klubu celý rok nezavítám.
Často mě taky rozčilí, když český support DJ nechápe podstatu warm-up setu a řeže to víc, než má ve zvyku i hlavní host večera.

Kde bych si jednou chtěl zahrát
Největším snem je pro mě hraní na malém německém festivalu Nachtdigital. Každoročně tam je skvělá atmosféra a pro mne lepší line-upy než na všech obřích festivalech po Evropě. Jinak taky v Plastic People v Londýně.

Turban playlist 26.2. 2014:
Evian Christ – MYD (Tri Angle, 2012)
Norwell & S Olbricht – 12% Morphine (unreleased)
Ricardo Tobar – Hundreds (Desire Records, 2013)
Dream Weapons – Pathways (Holger, 2014)
CHVRCHES – Recover (Cid Rim Remix) (Virgin, 2013)

autor: Jan Bárta
Spustit audio