Turban a Sophieho volba

14. prosinec 2013

V pátek oslavil domácí audiovizuální kolektiv Lunchmeat své páté narozeniny ve znovuotevřeném klubu NEONE. Pogratulovat se dostavila Ikonika, Memotone, Ink Midget – a (pro Turban především) Sophie. Turban nebude zastírat, že měl v tuzemské premiéře Sophieho živého vystoupení (které už mu letos jednou masivně najelo na festivalu Nowa Muzyka) prsty – a posléze i zbytek těla, když Sophie spustil svůj set.

Neuvěřitelně chytlavá kombinace vysokého a nízkého – cukrkandlových vokálů (které prý z větší části patří Sophieho šestileté sestřenici) jako vystřižených z hyperpopového leporela, futuristické beatologie toho nejhrubšího zrna a chirurgicky přesných rytmů – zafungovala opět stejně. Skvěle. Sophie tvoří čistě syntetickou hudbu, která je klubovým ekvivalentem plastické chirurgie - a Turban byl první ve frontě na jeho taneční implantáty.

Sophie se svou hudbu pro „Plastic People of The Universe 2.0“ boduje nejen u Turbanu – ve výročních anketách a žebříčcích hudebních webů sbírá čelní příčky včetně ocenění za track roku pro skladbu Bipp na serveru XLR8R, které jen dokládají jeho výjimečnost ve zvuku roku 2013.

03027732.jpeg

Sophiemu se letos podobalo doopravdy máloco – Turbanu však poskytl, kromě exkluzivní premiéry svého nevydaného tracku Lemonade, i pár svých vlastních beatových tipů. Ten hlavní se týkal malého a mladého labelu PC Music, jehož zástupci jako třeba Hannah Diamond sdílí hodně podobnou limonádovou estetiku. Sophie plánuje v dalším roce vydat tři další singly na labelu Numbers (Lemonade má být jedním z nich) – a Turban už se jich nemůže dočkat. Pomalu, ale rychle!

Turban Playlist:
Purple - The Club (Shlohmo remix) (Wedidit, 2013)
Ango - Smile XXL (LuckyMe, 2013)
Graphics - I Know You're Ready (self-released, 2013)
Graphics - The Heckler (self-released, 2013)
Hannah Diamond - Every Night (Club) (forthcoming PC Music)
Sophie - Lemonade (forthcoming Numbers)
Mssingno - XE2 (Goon Club Allstars, 2013)
Burial - Hiders (Hyperdub, 2013)
Burial - Come Down To Us (Hyperdub, 2013)

autor: Jan Bárta
Spustit audio