Turban a Tvrdý beat

26. říjen 2013

Do Turbanu přijal tentokrát pozvání „muž mnoha muzikálních tváří“ – možná ho budete znát coby Bourka, nejspíše coby Bonuse a pokud se pohybujete na té správné hudební ose, možná už jste zachytili i jeho ambientní snažení pod pseudonymem Karel Mojžíš. Do Turbanu se však dostavil ve své dosud nejbeatovější inkarnaci – Martin Tvrdý.

V té také podniká výpravy na odvrácenou stranu tvorby elektronické hudby společně s Mary C coby Kreaton – můžete si být jisti, že skoro žádný z aktuální nabídky hardwaru/softwaru určeného pro dělání beatů, smyček, droneů, faxů a obecně zvuků (nejen v kontextu tzv. taneční hudby) nezůstane ušetřen jejich všetečné prověrky.

Beatovou prověrku složil Martin Tvrdý úspěšně i v Turbanu, kde po krátkém rozhovoru o jeho ambicích ve světě svaté trojice „IDM, minimal techno, glitch“ a pár ukázkách z hudebních vod, kam se plaví pro inspiraci, došlo i na jeho Live DJ Set – první svého druhu v Turbanu. Výsledný libec si poslechněte tady – a Turban vám garantuje, že v podobných sessions bude po této příjemné zkušenosti moc rád pokračovat.

Turban Playlist 26.10. 2013:
Atom TM – Love U (Like I Love My Drum Machine) (Raster-Noton, 2013)
Alva Noto – Neue Stadt (Skizze 8) (Mille Plateaux, 2001)
Fax – Myopia (Static Discos, 2003)
Martin Tvrdý Live DJ Set

autor: Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.