Turban mixy: Norská čtyřka, 100% grime i hrabalovská spojka

22. prosinec 2015

Pravidelný souhrn turbaních mixů se na kratší dobu odmlčel – a nyní vám tak stručně vydestiluje nejzajímavější příspěvky z měsíců říjen/listopad/prosinec. Dojde na kompletní sérii norského kolektivu Rytmeklubben, ostrovní grimeový objev Tarquin i starého známého Rudiho Zygadla.

Rytmeklubben
Už od seznámení s tímto norským producentským kvartetem a „club boybandem“ ve složení Hi Tom, DJ Karaoke, Torjus a Henrik the Artist Turban zahořel sběratelskou touhou mít ve svém portfoliu mixy od všech jeho členů. Sen se nyní konečně stal skutečností: po úvodním (a stále zcela výjimečném) příspěvku od Henrika the Artist z počátku roku se v průběhu posledních tří měsíců vysíláním Wave prohnaly ještě teplé příspěvky od Hi Toma, DJe Karaoke i Torjuse. Všechny stojí za to – pokud chcete slyšet to nejčerstvější, co se aktuálně klube na skandinávské scéně, dál nechoďte.

Tarquin
Jeden z největších turbaních objevů tohoto roku – alespoň v rámci ostrovní neogrimeové renesance – připravil unikátní mix tvořený 100% vlastní produkcí. Lepší názornou ukázku geneze tvorby nejoriginálnějšího člena labelu Mr. Mitche Gobstopper Records jen tak nenajdete.

Rudi Zygadlo
„And now for something completely different“, tak zní okřídlené monty-pythonovské úsloví – a minimálně v rámci turbaních mixů nikde neplatí tolik jako v případě příspěvku od milovníka české literatury Rudiho Zygadla. Skotský hudební excentrik totiž pro Turban přichystal vskutku „classical vibes“ – a těšit se tak můžete na selekci, ve které nechybí Šostakovič, Chopin, Dvořák ani Frank Zappa. Na tenhle mix si dejte Bacha!

autor: Jan Bárta
Spustit audio