Turban uvádí: AZN girl

29. listopad 2016

Trance – a jeho více či méně pozlátkové odnože – prožívá v současné době jakýsi zvláštní druh renesance napříč klubovým spektrem. PC Music koketuje s Eurodancem, Evian Christ pořádá vysoce konceptuální Trance Party a Lorenzo Senni nastoupil se svými post-trance vizemi rovnou na Warp. Jednu lokální z tranceových rytmů vycházející specialitu servíruje v nejnovějším Turban guestmixu i AZN girl.

AZN girl dle slov jeho autora vznikl vlastně zpočátku jako žert. Belgický producent, který nyní působí jako nedílná součást kolektivu Club Late Music, během dospívání trance nesnášel a v projektu AZN girl chtěl původně svůj nepříliš kladný vztah k vysmívanému žánru ventilovat (společně s mnohem kladnějším vztahem k asijské popkultuře, kawaii a anime).

Původní ironický záměr však brzy ztroskotal – a AZN girl si brzy uvědomil, že právě jím dříve opovrhovaný styl je skvělým místem pro uplatnění vlastní tvůrčí imaginace a převracení pravidel žánru. Nebo jeho roubování na místy ještě obskurnější žánry či jejich kombinace. Guilty pleasure a popová pravda zvítězily nad lží a nenávistí – a AZN girl se ještě hlouběji ponořil do studia trance odrůdy Jumpstyle (zvané také HardJump nebo French Tek) s kořeny v rodné Belgii (a stále velmi populární i v našich u končinách, pouze o klub vedle).

V mixu pro Turban se AZN girl pokusil tuto svou aktuální fascinaci spojit se svou další hudební stránkou, kterou je obliba vysokoobrátkového korejského hip hopu a trapu. Zdánlivě nespojitelná kombinace však v jeho zručné selekci rozhodně nepůsobí jako náhodná koláž – a odhaluje mnohé o netušených popových kvalitách obou, jinak zcela odlišných, žánrů. A tak by to mělo být se vším.

Tracklist:
Dan Balan – Bomb Chica (AZN GIRL SWEAT EDIT)
Mr Noba Samuel Sanders – Do You Like Fuck
Bestien – Bender
Wordenz – Urvan 2009 (AZN GIRL KELLY MAKE THA BOY BUMP LIKE THIS EDIT)
Wordenz – Sad 2 Glad
K.vsh – 9od 6less
Dathan x Wolf – Reaction
Helper – Feed The Streets
Naked bibi – goodfeeling
Josh Pan – Fetch

autor: Jan Bárta
Spustit audio