Turban uvádí: Lorenzo BITW

26. duben 2016

Italští producenti a DJové mají v Turbanu tradici dlouhou minimálně jak doba trvání východořímského impéria – s guestmixy se už zde stačili blýsknout Miami Mais, Nobel, Tincan nebo Lil Mystic i se svým temnějším alter egem Mstk. Nejnovějším italským přírůstkem, který v Turbanu překročil klubový Rubikon, je Lorenzo BITW.

Lorenzo BITW pochází z Říma, ačkoliv byste ho dle temně perkusivní povahy jeho tracků možná spíše umístili někam mezi ostrovní plejádu revitalizátorů instrumentálního grimeu a UK funky (kteří také Lorenzovy skladby často hrají ve svých setech, za všechny Murlo nebo Dusk a Blackdown). Lorenzo také patří k nejvitálnějším tvůrcům operujícím v internetové klubové komunitě producentů Classical Trax.

Lorenzův „klasický track“ často zní jako až na čistou základní taneční rytmologii osekaná kompozice – skladba, která svou promyšlenou funkčnost plně projeví až na parketu s kvalitním zvukem (pack jeho tracků a editů volně ke stažení – stahujte zde). Přenést něco z této aktuální klubové estetiky se Lorenzo BITW pokusil i do svého silně perkusivního a tribálními rytmy nasáklého guestmixu pro Turban. Varování předem – jeho poslech vás může postavit na nohy.
Ale Řím také nebyl postaven zadem – a před dubem, za dubem nikdo nesmí stát. Nebo nebudem hrát.

Tracklist:
Orree – Marzo Antica
Pidjeon – Para Aca feat. Quantumarie
Dj Maboku – R.I.C.O
Yak – Mido
Lorenzo BITW – ???
Loom – Fractured Light [Akito’s Barrio 130 blend]
TenTwentySeven – datraidendrumline edit
DANNN – Deejay Slide
Lemonick – Giacos
Mina feat. Nenneh – Shake Shake (Lorenzo BITW Remix)
Farsight – Pro Spacemaker
V GEELS – SLAMA JAMA
Architet – Out of temple
Slackk – Hundred Flute
Yak – Darunia
Lorenzo BITW – Untitled

autor: Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.