Turban uvádí: Nightcorey

12. květen 2016

Na extatické/energické/epické mixy překypující klubovým optimismem si Turban potrpí – a zatím posledním zářezem v této euforické řadě je právě nejnovější příspěvek od mladého amerického producenta, který si říká Nightcorey. A ví proč.

Termínem „nightcore“ se v dnešní (t)urbánní hudební žánrovědě označuje zrychlení a nadlazení techno/trance/tanečního tracku o 20–30 %. Nightcoreyho vlastní opusy se pohybují v duchu tohoto funkčního akceleracionismu, ale zdaleka se neomezují pouze na předestřenou stylovou selekci. Nightcorey miluje (hyper)pop a korejský/japonský zvláště – skladby prohnané jeho vlastní odrůdou „nightcoringu“ se pak pohybují spíše někde na hraně hi-tech trance revivalismu, který praktikuje třeba velká část PC Music v čele s easyFunem nebo Henrik The Artist.

Henrik The Artist, který Nightcoreymu občas masteruje tracky, je také jedním z jeho nejbližších hudebně estetických souputníků – a Nightcoreyho mix ostatně v Turbanu (či spíše pod Turbanem) vzbouzí podobně libé pocity jako ten, který před více než rokem pro Turban připravil právě Henrik. Vysoce vznětlivá a výsostně pozitivní asambláž současného a současně euro-dance horečkou dýchajícího popu s nádherným vlakovým intrem (ŠOTOUŠ ALERT) má na (d)uši doopravdy léčivé účinky – i přesto, že se z téhle daydreaming certified taneční horečky jen tak neproberete.

Tracklist:
??? – Hammock + Train sounds i recorded
Cool Teens – Let Go (edit)
LIAR LIAR – OH MY GIRL
Kanye West – I’m In It (Nightcorey cut)
Sweet & Sour – Lovelyz (Anamanaguchi BOOtleg)
Keri – Better
Ryan Hemsworth – From Grace (Henrik The Artist remix)
SURATI – NEVER BE LIKE YOU
FAN FICTION – 4ff3ct3d
NightCore Ching – Here I Go (remix)
Nightcorey –Wild

autor: Jan Bárta
Spustit audio