Turban uvádí: Retina Set

13. září 2016

Vytváření originálních mashupů a editů dvou či více existujících tracků je v klubovém světě svébytnou a samostanou disciplínou – zvláště, když se to v ní hemží pop(kulturními) odkazy. Na tuto „blend-game“ se specializuje řada velikánů club music v čele s Total Freedomem. Turban však poslední dobou nejvíce baví skvostné synteze francouzského producenta, který si říká Retina Set.

Poprvé se s ojedinělými konjunktivními schopnostmi pařížského tvůrce a šéfa labelu Stock71 setkal při bezešvém spojení dvou z nejvíc bangin tracků od SOPHIEho – edity s nálepkou Retina Set jsou v klubu zárukou absolutní devastace (nejen znalého) publika. Podobně zničujícím efektem se vykazuje i jeho funkční prolnutí riddimu od MM (Miss Modular z Her Records), Rihanniny akapely a (ne)chvalně proslulé odrhovačky Macarena od Los del Río. Z absolutního diskotékového guilty pleasure se po Retinově chirurgickém zásahu stala smrtící klubová zbraň pro post-všechno generaci.

Opravdovou lahůdkou je ovšem Retinův edit skladby Ameno od skupiny Era, která kdysi držela přední hitparádové příčky v jeho rodné Francii. Výsledný track Ameno Ha, odkazující na nejpopulárnější sample vogue/ballroom scény, je vskutku klubovou hymnou katedrálních proporcí. Retina Set však zašel ještě dál – a do této už tak smrtící kombinace přidal opět Rihannu, tentokrát akapelu z BBHMM. Jak to celé dohromady zní (nápověda: epochálně!), se můžete přesvědčit na samém začátku Retina Set guestmixu pro Turban. A to je jen začátek.

Tracklist:
Retina Set – BBHAMENO
Girl Unit – IRL (Bok Bok remix)
Scratcha DVA – Allyallrecords (Lokane remix)
Melé – Pop (Lloyd SB refix)
Shining Force – Dual Wield
Cadenza – Hacienda ft. SYV
6MAKA6 – Clap Bakk (Clap For Me)
Lil Silva – Cheese and Bun (Dubbel Dutch remix)
Retina Set – Stop The 9th Ritual
TSVI – Malfunction (Iggy edit)
Kingdom – Fogs (Rude edit)
Retina Set – Technologic Future
Logos – Cloudbursting (Iglew remix)

autor: Jan Bárta
Spustit audio