Turban uvádí: Soda Plains

10. duben 2016

Ve fluidním světě současné klubové hudby se občas vyplatí spoléhat na solidní záchytné body – producenty, kteří nepodléhají každé módní vlně a za každou cenu neuvolňují stavidla své zvukové výmluvnosti. Odměřený a pečlivý přístup svědčí mnohým. Příkladem může být právě autor aktuálního guestmixu Soda Plains.

Londýnský producent s hongkongskými kořeny momentálně žijící v Berlíně je spolehlivou stálicí ve světě inovativní beatové vědy už několik let. Jeho architektonickým brutalismem inspirované klubové konstrukce jsou stejně taktilní jako éterické a podobně rozprostřeným dojmem působí i jeho pozice na tzv. scéně. Soda Plains má blízko k PC Music crew (viz jeho Rinse mix spolu se SOPHIEm a Dannym L Harlem), ačkoliv se to takřka nikterak nepodepisuje na jeho zvuku. Bližších sonických souvislostí se člověk dobere při srovnání s novo-noisovými ambicemi labelů jako NON a lidí jako Lotic nebo Arca či s přísně těžkotonážním funkcionalismem Drippina nebo kolegy Air Max ‘97, vydávajícího na stejném labelu Liminal Sounds.

Soda Plains však nelze jednoduše zařadit ani do jedné ze zmíněných nadžánrových skupin. Jeho tvorba je stále do značné míry originální a postrádající nejbližší příbuznou referenci. Z referenčního rámce vybočuje i jeho vysoce nestabilní/akcelerovaný mix pro Turban, kde vedle vlastní nevydané produkce uslyšíte i nečekané mashupy Christiny Aguilery nebo skladby Ameno od Era s Rihannou (dílo francouzského tvůrce Retina Set, od kterého se můžete brzy rovněž těšit na guestmix!). Vysoce doporučený/koncentrovaný poslech!

Tracklist:
Soda Plains – Surtout
Retina Set – Genie
T Pain – Fire (DJ JM beat edit)
Mechatok – Pattaya 2K16
Oklou – Defeat
Soda Plains – ???
Lokane – Body Double (Tsvi Rmx)
Mak & Pasteman – Chakra
Soda Plains – She Has All Kinds of Temperatures (Mechatok edit)
Retina Set – BBHAMENO

autor: Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.