Tuzemští Emotionally Spoonfed vydávají albový debut, pomohl i s udobřením vztahů v rodině

27. červen 2022

Oliver Novák a Mikuláš O'Sullivan stojí za kapelním duem Emotionally Spoonfed. Poprvé jste je mohli zaznamenat na začátku roku 2021 v hitparádě neobjevených Startér. Po sérii úvodních singlů teď vydávají eponymní dlouhohrající debut. Nahráli ho svépomocí v domácím studiu. „Poslední rok nám dal nejvíc ve všech možných zkušenostech, s prezentováním se před lidmi i v té hudební části. Pořizujeme si novou techniku. Snažíme se růst, co to jde,“ říká Oliver.

Jaká témata nabízí debut Emotionally Spoonfed? „Pro mě bylo tohle album ukončením kapitoly. Něco, s čím jsem se potýkal a potřeboval to vnitřně vyřešit. Pomohlo mi to udobřit vztahy v rodině, posunout se. Přijde mi, že s doděláním této desky jsem schopen se konečně posunout dál. Nějakým způsobem se teď cítím šťastnější,“ vysvětluje Mikuláš.

Vydání a nahrávání nové desky provázel jen jednoduchý plán. „Koncepty některých skladeb sahají až na začátek roku 2020. Ale pět týdnů zpátky jsme si řekli, že je budeme nahrávat. Teď doděláme jednu skladbu, vydáme ji za dva týdny a hned nahrajeme a vydáme další. No a pak vydáme celé album. Tak jsem se podíval do kalendáře a vycházelo to na 23. června,“ popisuje způsob práce na desce Oliver.

Na jakých akcích teď můžete Emotionally Spoonfed slyšet? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka