Tvoje máma zní jak Nirvana. Kapela InFlus si z přirovnávání ke grungeové legendě nic nedělá

5. říjen 2021

Co říkají kluci z InFlus lidem, kteří je přirovnávají k Nirvaně? Chvíli nad tím přemýšlí. „Tvoje máma?“ Jo, to docela sedí. Ještě pár týdnů zbývá do začátku nového ročníku hitparády neobjevených, do té doby máme pořád čas představovat kapely a hudebníky, kteří podle nás stojí za pozornost. I přestože na první poslech připomínají devadesátkové legendy.

Kdo slyší tvorbu InFlus poprvé, napadne ho nejspíš – Smells Like Teen Spirit. Jakub, Zdenda, Šimon a Vojta lásku k Nirvaně vůbec nepopírají. „Už nám to připadá jako takový meme,“ říkají ale k poznámkám o tom, že zní podobně.

InFlus jsou mnohem víc než jen další epigoni devadesátkového grunge. A i kdybyste se nevzdali přesvědčení, že InFlus holdují trochu vyčpělému žánru, musíte jim uznat, že na svou nahrávku dokázali propašovat energii živého hraní. Kdo InFlus poslouchá, má pocit, že se ocitl na spontánním koncertě uprostřed davu nevybouřených lidí.

Ostatně, první deska InFlus Nights In Bristol je věnovaná večerům v jejich oblíbeném letohradském hudebním klubu. Pořádali tu pravidelné koncerty, snažili se sem zvát tuzemské kapely, které je zrovna bavily. Teď dávají dohromady album, které už jen z povídání Vojty a spol. působí dost ambiciózně. Částečně začali zpívat česky, kytary trochu zjemnili. A příběhy textů se klenou mezi několika skladbami. To zní jako konceptuální album! 

Budou InFlus v češtině stejně bezprostřední jako v éře Nights In Bristol? Má smysl v roce 2021 ještě hrát „rokec“? A jak to dopadlo s Vojtovým pokusem dostat se na konzervatoř? Poslechněte si záznam Startéru s kapelou InFlus. 

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.