Tvrdé beaty a pocit sebevědomí. Nesmrtelný vibe do svých tracků vtiskávají Rosalía, JPEGMAFIA a Flo

29. březen 2023

Je láska nesmrtelná? Rosalía spolu se svým snoubencem, portorickým zpěvákem Rauwem Alejandrem v nové písničce Vampiros jasně říkají, že ta jejich ano. O lásce v novém singlu I Will Never Not Have Had You mluví i švédská hudebnice Vanbot, která se do našeho playlistu vrací po dlouhých šesti letech. Tvrdé beaty pak ve svých novinkách přináší zahraniční rappeři JPEGMAFIA a Danny Brown. My Hood!

Flo - Fly Girl ft. Missy Elliott

Credits: Christopher Stein, Corte Ellis, Darryl Matthews McDaniels, Debbie Harry, GA, Jamal Woon, Joe Gosling, Jorja Douglas, Joseph Ward Simmons, James Anderson, Camille Angelina Purcell, LiTek, Missy Elliott, Uzoechi Osisioma Emenike, Paul Simon, Renee Downer, Rico Santana, Ryan Ashley, Stella Quaresma, Tre Jean-Marie, WhyJay
Label: Island
Album: Fly Girl ft. Missy Elliott single

Londýnské dívčí trio Flo je momentálně největším objevem britského R&B. Nedávno zvítězily v prorocké anketě BBC Sound of 2023 a získaly i cenu pro objev na Brit Awards a MTV Europe Awards. Jejich cestu na vrchol teď ohlašuje jejich první letošní singl Fly Girl, který výrazně sampluje dvacet let starý hit Work It! americké rapperky Missy Elliott. Právě na fúzi R&B a hip hopu ze začátku nulté dekády Flo navazují a jmenují zpěvačky jako Aaliyah nebo Ciara jako své vzory. A protože si to Flo mohou dovolit, pozvaly si do písně i Missy Elliott, která přidala nové verše. „Fly Girl je písnička o pocitu sebevědomí, dobrém vajbu a momentu, kdy se cítíš nejlíp,“ prozrazují o singlu Flo a dodávají: „Doufáme, že každý, kdo ji uslyší, se bude cítit stejně sebejistě.“

Rosalía & Rauw Alejandro - Vampiros

Credits: Raul Alejandro Ocasio, Rosalia Vila Tobella, Noah Goldstein, Dylan Patrice, Jake Miller, El Zorro
Label: Columbia
Album: RR

Katalánská hvězda Rosalía a portorický reggaetonový zpěvák a rapper Rauw Alejandro byli spolu poprvé vyfoceni před rokem a půl. Následně pak potvrdili, že jsou do sebe zamilovaní. V nedávném klipu ke skladbě Beso dokonce oznámili zásnuby. Na jejich oslavu aktuálně vydávají společné třískladbové EPčko nazvané RR (podle jejich iniciálů). Zatímco zmiňovaný první singl je klasický lovesong o vzájemné oddanosti, druhá položka na EPčku Vampiros už míří tvrdým reggaetonovým beatem do klubů. Rosalía a Rauw si tady vyměňují verše o vzájemné posedlosti svými těly. „Upíří jsou nesmrtelní,“ zpívají v refrénu.

Vanbot - I Will Never Not Have Had You

Credits: Ester Ideskog, Samuel Starck
Label: Lisch Recordings
Album: I Will Never Not Have Had You single

Po šesti letech zavítá do playlistu Radia Wave s novinkou švédská hudebnice Ester Ideskog aka Vanbot. Ta i po dvanácti letech od začátku její hudební kariéry výsostně autorským způsobem kombinuje analogové syntezátory s popovými melodiemi a navazuje na umělkyně jako jsou Robyn nebo ionnalee. I Will Never Not Have Had You je druhým singlem z chystané desky Bored Like Me, která by měla vyjít 5. května. „Myslím si, že jsem nikdy nebyla tak hrdá na svou skladbu a toužila jsem se s vámi o ni podělit,“ sdělila svým followerům Vanbot před pár dny na Twitteru. Nostalgicky melancholickou skladbu s dozvuky The Who doplnila také o videoklip, který měl premiéru na webu prestižního magazínu Paper.

JPEGMAFIA & Danny Brown - Burfict!

Credits: Barrington Hendricks, Daniel Dewan Sewell
Label: self-released
Album: Scaring the Hoes

Dva podivíni amerického rapu, JPEGMAFIA a Danny Brown, se po předchozích menších spolupracích konečně dali dohromady na společném projektu. Album Scaring the Hoes, které svým názvem odkazuje na internetový meme, se skládá z celkem deseti tracků, které se vyznačují tvrdými a nekompromisními texty s inovativní a experimentální hudební produkcí. Skladba Burfict! (jméno bývalého obránce amerického fotbalu) ukazuje, jak za použití různých zvukových efektů a samplů duo vytváří svůj osobitý zvuk. „Chtěl jsem vytvořit něco, co tě vytrhne ze sebe sama,“ říká o desce Barrington Hendricks aka JPEGMAFIA.

Anki - My Hood

Credits: Tom Hildebrant, Tran Viet Anh
Label: Warner
Album: EU Passport Karaoke EP

Vloni prorazil díky albu No More Drama, na němž rapoval o svém vyrůstání v Sudetech a komplikovaném hledání vlastní identity. Teď už pražský rapper Anki ví, kam patří, a jak si užívat života. Na novém EPčku EU Passport Karaoke vyměnil trap za rovné klubové beaty a oslavuje fakt, že díky evropskému pasu může cestovat, kam se mu zachce. „V mojí čtvrti dělám jen to, co mám rád,“ rapuje ve skladbě My Hood, která je o jeho výletech do Vietnamu, odkud pochází jeho otec, a kde strávil nějaký čas hledáním svých rodinných kořenů. „Těším se, až budu zase zpátky,“ slibuje, že se do milovaného Saigonu zase vrátí. Pod beatem je podepsaný producent Tom Hildebrant.

Nova - Breeze

Credits: Jeryn Peters
Label: XIX RECORDINGS
Album: Breeze single

Nova je tajemný producent usazený v Los Angeles. Těžko o něm dohledat nějaké osobní informace, jeho sociální sítě ale působí dojmem, že jde o puberťáka, který je celé dny zavřený za počítačem a z nudy publikuje na internetu každý song, který se mu povede dodělat. Jeho diskografie působí přinejmenším chaoticky, tu zazní trap, tu velmi sladkobolné R&B, přesto ale při delším hledání najdete poklady. Třeba loňské album Destination Unknown, které vzniklo ve spolupráci s malajsijským producentem Hiko Momojim. Najdeme na něm velmi přístupný melodický hyperpop říznutý R&B a hlavně překvapivě silné letní bangery jako je třeba track Whole Ride. Aktuální singl Breeze kombinuje latinskou rytmiku, R&B a melodický rap a třeba se díky němu producent dostane víc na světlo světa a odhalí o sobě trochu víc než doposud.

Spustit audio