Tvůj život postrádal masáž. Sbíráme podzimní DIY novinky z české a slovenské scény

29. říjen 2021

Po novinkové náloži ze zahraničí jsme se ve Špíně podívali i na úrodu z našich luhů a hájů. Rapové písničkářství, noisové plochy i revival 80s hardcor punku jako vystřižený z kompilace Flex Your Head konečně uzrály a doputovaly do Špíny.

Hned zkraje jsme se nemohli nezakousnout do šťavnaté třetí desky Tohle není p***l od pražských výtečníků Vole. Album vydané na pardubickém labelu Stoned To Death bylo nahráno už loni, svého křtu v pražském klubu 007 se však dočkalo teprve minulý týden a Vole se na něm ukázali být ve vrcholné formě. Ze Stoned To Death se přihlásilo i orlovské trio Pacino. Skladba Psi avizuje brzké vydání jejich druhé desky s názvem Sedm světů.

Kytarové projekty tentokrát vévodily. V Košicích teče voda výživná i pro egg punk, což dokládá čerstvý dvoučlenný projekt Tvö s naštvaným riot grrrl vokálem. Z o kus vzdáleného Svidníka jsme vyzobli přísný black metal punk Teufelsmauer, který si svou premiéru odpracoval na letošním ročníku Ffud Festu.

Kdo je písničkář Mat123 a proč nám opět připomněl jistou deanbluntovskou náladu? Čí byla vlastně první živá nahrávka puštěná ve Špíně? Jak se proměnili Vole od předešlé desky Dej Bůh pěstí? Kde se vzala kapela 2 Manky hookers and a racist dwarf a jak pracuje s nadsázkou? A v čem je Ctibova tvorba jedinečná a nadčasová? Poslechněte si celou Špínu ze záznamu!

autoři: Judita Císařová , Miloš Hroch , Honza Šamánek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.