Two Point Campus je nejnovějším přírůstkem do žánru netradičních tycoonů, ale ne tím nejlepším

19. srpen 2022

Když Two Point Hospital před několika lety navázal na humorné choroby z legendárního Theme Hospital, málokoho by asi napadlo, že jeho další díl vymění nemocniční prostředí za vysokou školu. Two Point Campus se snaží si z amerického univerzitního klima utahovat podobným způsobem, coby manažerská simulace ale za nemocničním předchůdcem dost pokulhává.

Jarda se coby velký fanoušek Two Point Hospital a tycoonů obecně pustil do budování vlastní vysoké školy s velkou vervou. Hromada neobvyklých oborů, které pro uchazeče o studium výměnou za školné mohl otevřít, ho zprvu nadchla. Než zjistil, že příliš nezáleží na tom, jestli se jeho svěřenci budou věnovat studiu konzistence pizzového těsta, anebo šprtat na rytíře.

Mechanismy jsou v Two Point Campus oproti předchozímu dílu v lecčem ještě mělčí – pacienti byli sice spíše jednorázovými návštěvníky nemocnice, u kterých absence osobnosti nevadila, o moc víc příběhů ale nepíší ani studenti, kteří mají na univerzitě v ideálním případě strávit tři virtuální roky. Rozšířené možnosti stavění potěší a mnohým fanouškům a fanynkám architektury dají nejspíš víc než mírně monotónní hratelnost.

Vedle recenze Two Point Campus si Jarda, Šárka a Lukáš zavzpomínali na své oblíbené tycoony ze začátku milénia. Lukáš se vyznal ze své lásky k Sid Meier's SimGolf, kde se mezi budováním golfových jamek svého času odehrálo mnoho intimních dramat a špionáže. Šárka si zas stýská po The Movies, které v ní probudilo lásku k filmařskému řemeslu. A Jarda? Ten si vybral hru, na kterou by podle něj měli všichni radši zapomenout, případně se o ní nikdy nedoslechnout.

Proč Jarda změnil herní hodnotící stupnici na české známky? Kdo nejméně ovládá golfovou terminologii? A které staré hry trestuhodně chybí v digitální distribuci? Dozvíte se v nejnovějším dílu Questu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.