Týden s Universem: Cesta do hlubin vysílání o studentech

3. květen 2013

Nebojte, nebudeme nikoho poučovat. Akademická hodinka Radia Wave je hlavně o zajímavých studentských projektech, názorech mladých lidí a studentském životě. Na jeho akademický rozměr ovšem nezapomínáme.

V pondělí zakusíte ve vysílání Radia Wave „Universální“ esenci toho nejlepšího, co se v posledních měsících v pořadu urodilo. Poradíme, jak bojovat s prokrastinací, zamíříme na náplavku, řekneme, jak si zajistit lepší uplatnění na trhu práce, a vyrazíme za studiem do Spojených států.

Během úterního vysílání budeme diskutovat o dělnické straně (DSSS), která v posledních týdnech dost nesympaticky agituje před základními a středními školami.

Ve čtvrtek Prolomíme vlny s tématem studentského jízdného, jehož garance se vzdává stát, slevy budou v kompetenci dopravců a krajů. Jak dlouho jim to vydrží, ovšem není jasné, i když dnes se všechny strany dušují, že studentům půjdou vstříc i nadále.

02162332.jpeg

Čtvrteční odpoledne navíc okoření tematický rozhovor. Hostem On Air Radia Wave bude a výtvarník a držitel Ceny Jindřicha Chalupeckého Michal Pěchouček.

V pátek zabrnkáme na odlehčenou notu v reportáži o vysokoškolských Přiznáních.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.