Tyjátr: Divadlo versus sport

23. září 2010

Zajímá vás, co má společného divadlo a sport? V dnešním Tyátru se vám na tuto otázku pokusíme odpovědět. Palác Akropolis totiž rozjel nový projekt s názvem DIVADELNÍ MATCH, který odstartuje 13. dubna. Jde o turnaj osmi divadelních souborů, které se utkají o vítězství. POSLECHNĚTE SI: Pozvánku na Divadelní match

DIVADELNÍ MATCH je založený na principu sportovních soutěží. V průběhu čtyř večerů se tu utká osm divadelních souborů. Na každý večer vycházejí logicky dva soubory, které předvedou cokoliv, co má samozřejmě společného s divadlem. Ve výběru mají sice volnost, ale musí splňovat určitá kritéria. Jedním z nich je, že se nesmí v průběhu soutěže představení opakovat.

A hádejte, kdo bude o úspěchu či neúspěchu jednotlivých souborů rozhodovat. Budete to vy, tedy diváci a to hned po skončení obou představení. Hned u vstupu totiž dostanete lísteček s názvy obou souborů a po skončení hodíte do krabice název toho divadla, které se vám líbilo víc.

V rámci DIVADELNÍHO MATCHE se představí dekadentní divadlo DDBeruška, které je na jevišti proslulé totální improvizací. Dalším improvizačním souborem je Disharmonie, které založili kamarádi a spolužáci z DAMU jako je například Josef Rosen nebo Anna Duchaňová. Zápasit bude také známý Kabaret Caligula. Tento soubor převzal název od známého římského výstředního císaře, který byl známý svým krutým despotismem. Tak uvidíme, jestli budou mít v souboji tak kruté lokty. Mezi další soutěžící patří divadlo s krásným názvem Krvik Totr a duo Moment Johany Švarcové a Simony Babčákové. Poslední dva soubory Prvobytně pospolná společnost a Vosto5 zahájí celý turnaj a to 13. dubna v Paláci Akropolis. 30. dubna se střetne Kabaret Caligula a Krvik Totr, 20. května Disharmonie s DDBeruškou a dduo Moment s olomouckým souborem Los Pejoros si to rozdají 25. května.

00530219.jpeg

Finálové večery jsou nachystané na 13. a 27. května a 10. a 17. červan. Celý MATCH vyvrcholí 18. června. Pilotní díl projektu proběhl už v říjnu minulého roku, kde se utkaly soubory DDBeruška a Kabaret Caligula. Večer moderoval Jiří Havelka, který se spolu s Johanou Švarcovou bude střídat v moderování jednotlivých večerů i nadále.

autor: zuf
Spustit audio