Universum 04

26. září 2008

Pořad Universum, zaměřený na dění na akademické půdě, se znovu hlásí o slovo. Ve čtvrtém dílu jsme si posvítili na to, jak by se v budoucnosti měla vyvíjet politika mládeže v Evropské unii, představili jsme si projekt Českého rozhlasu povinné četby v mp3 formátu a soutěžní přehlídku studentské tvorby Ostrava-Picture 2008.

Pochlubili jsme se úspěchem studentek Univerzity Palackého z paralympiády v Pekingu, prozradili, která škola pomáhá svým studentům v podnikání, prolistovali si nové čísla časopisů Pražská technika a Disk, pozvali vás na putovní festival Gaudeamus Igitur a na studentské netradiční zahájení akademického roku Ahoj Techniko! a na závěr vám prozradili, kde můžete o víkendu spatřit vědce jako členy bigbeatové nebo punkové kapely! Toto a mnohem více se dozvíte v záznamu čtvrtého dílu pořadu Universum.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.