Universum na mezinárodním poli

17. prosinec 2008

Předvánoční Universum s Pavlem Cyprichem v pátek 12. prosince nabídlo pestrou paletu informací z akademické půdy. Po krátkých aktualitách např. o Miss Academia, dluzích Pedagogické fakulty UK a mnoha dalších, se pořad věnoval připravované reformě terciálního vzdělávání tzv. Bílé knize. Ta za rok své existence doznala už třetího znění, které bylo představeno na začátku prosince ministerstvem školství.

Jako hosté se ve studiu představili Honza Pýcha a Tomáš Linhart. Organizátor a účastník akce nazvané Pražský studentský summit. České studentské podoby vrcholných světových organizací - OSN, NATO a Evropské unie.

Na závěr pořadu jsme se živě spojili s Mirkem Novákem do Kanady. Studentem FTVS UK, který v pravidelné rubrice Studium v zahraničí povídal o svých zkušenostech s tamějším studiem a sportovním stipendiem.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.