Universum na skok ve Francii s architektkami

21. říjen 2011

Páteční večer na Radiu Wave se nesl v duchu cestování. Universum se prostřednictvím rozhovoru vypravilo s Radkou Simandlovou a Markétou Štěpánkovou za studiem architektury do Bordeaux. Ve zbytku času byla řeč o novém antiplagiátorském systému MUNI.

Za studiem do Francie se Universum vypravilo už několikrát. Ať už to bylo na pařížskou slavnou univerzitu Science Po nebo do východně položeného Lyonu, vždy byla řeč o společenských vědách. Tentokrát nás konečně čeká změna, se studentkami Radkou Simandlovou a Markétou Štěpánkovou vyrazíme do Bordeaux zjišťovat tamní přístupy ke studiu architektury a způsoby její výuky.

Opisování a další způsoby plagiátorství jsou v České republice velmi rozšířeným nešvarem nejenom na akademické půdě. O jejich zmírnění se už několik let snaží Masarykova univerzita v Brně, která vyvinula v průběhu let hned dva antiplagiátorské systémy. Teď přibyl třetí. Jmenuje se repozitář.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.