Universum na studentské závodní dráze

28. říjen 2011

Minulé úterý proběhla v ulicích kampusu ČVUT předváděčka závodního monopostu formule, kterou navrhli, zkonstruovali a řídili sami studenti. Universum bylo na místě, aby vám přineslo všechny podrobnosti o tomhle zajímavém projektu.

Když jdete studovat, většinou vaše představa o budoucích letech začíná poznáváním nových lidí, spoustou přednášek i učení a končí volnem o zkouškovém, respektive získáním diplomu.
Ne vždycky to ale musí být takhle přímočaré a jednoznačné.

Důkazem budiž projekt studentů ČVUT, kteří se letos už potřetí zúčastnili se svojí formulí mezinárodních závodů Formule Student. V té nejde jen o rychlost a řidičské umění, ale i další náležitosti konstrukce i návrhu vozu, o který se od začátku až do konce starají sami studenti.
Více v reportáži z úterního dopoledne.

Hostem Universa Radia Wave potom v pátek byl jeden z pilotů studentské formule Tadeáš Nováček, se kterým jsme celý projekt zevrubně probrali.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.