Universum: Natočte svůj vlastní film pod dozorem FAMU

3. září 2013

Jste nadšenci do filmu a rádi byste si rozšířili své filmově-teoretické obzory? Nebo dokonce uvažujete o studiu na některé filmové škole? Národní filmový archiv a FAMU pořádají od října filmový vzdělávací projekt.

Nejen teoretické přednášky, ve kterých se vydáte po nejdůležitějších aspektech tvorby a historie filmu, ale také praktické dílny, kde sami budete pod profesionálním vedením film natáčet, tak vypadá vzdělávací program Národního filmového archivu a FAMU.

O tak zvaném Programu otevřeného filmového vzdělávání mluvili v Universu jeho koordinátor Jiří Forejt a vedoucí praktických dílen, scenárista Tomáš Hruška. Hostem byla také profesorka z Gymnázia Jana Palacha Jitka Kodrová, která do vzdělávacího programu přihlásila studenty jejich filmového semináře.


Programu otevřeného filmového vzdělávání:
Pokud je vám méně než 26 let a chtěli byste si více přičichnout k filmové tvorbě, navštivte stránkunfa.cz/vzdelavaci-program.html, kde se o programu dozvíte vše podstatné. Přihlašovat se je možné od 9. září. Nebo přijďte 16. či 24. září do kina Ponrepo, kde se kurz bude představovat, budou se promítat filmy loňských absolventů a také film Cesta na měsíc za doprovodu živé hudby.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.