Universum o generálce státních maturit

15. říjen 2010

Konečně se maturanti dočkali. „Osahali“ si státní maturitní zkoušku. Během druhého říjnového týdne probíhala na více než 90 % středních škol generálka státních maturit. Studenti se otestovali z českého a cizího jazyka. O tom, jak zkouška dopadla, si Pavel Cyprich povídal s tiskovým mluvčím ministerstva školství Václavem Koukolíčkem. Druhým tématem Universa byl ČVUTIX!

Jedna z nejdiskutovanějších a zásadních změn středního školství získala přesnější kontury. Během druhého říjnového týdne psala většina letošních maturantů generální zkoušku státní maturity. Ostré verze se dočkají ve svých maturitních týdnech příští rok na jaře. O státních maturitách si Pavel Cyprich povídal s Václavem Koukolíčkem, tiskovým mluvčím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Zazněl také hlas reportérky ČRo Kláry Bílé a ředitele gymnázia v Kutné Hoře. Více v záznamu.

Druhá část Universa se věnovala komiksu, který spatřil světlo světa na akademické půdě! Jmenuje se ČVUTIX a jak by název mohl napovídat, je to komiks Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT). O čem komiks je, jak vypadá a kde ho získat, si poslechněte v rozhovoru s marketingovou manažerkou ČVUT Alex Hroncovou.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.