Universum: Presspektivní studenti

5. prosinec 2013

Rozhlas má za sebou další studentskou tvůrčí dílnu Presspektivy. Čemu se tentokrát rozhlasoví elévové věnovali a jak jejich reportáže dopadly?

Presspektivní studenti vzali svoji premiéru v živém vysílání dost zhurta, když v euforii začali hned v prvních minutách ničit vybavení studia – shodili ceduli On Air, kterou museli celý zbytek prvního vstupu držet. Moderátor měl co dělat, aby se opět dostal do role. Situaci zachraňovala koordinátorka projektu Adéla Havránková.

Úterního vysílání se zúčastnili absolventi už třetího ročníku Presspektiv Michaela Zumrová, Anna Zunová a Matěj Štýs. Ve své rozhlasové premiéře se věnovali sociálním sítím a jejich průniku do světa médií – ve dvou reportážích, které zazněly v pořadu, a článku pro magazín Bel Mondo, který je k přečtení na webu projektu www.rozhlas.cz/presspektivy.

Ve zbytku Universa byla řeč o první Studentské noci, která se odehraje 14. ledna na Fakultě strojní ČVUT k 150. výročí fakulty, a také výsledcích znalostí českých žáků v mezinárodních testech PISA.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.