Universum: Půl Karlovky a dceru rektora pro krále majálesu

9. duben 2013

V roce 1965 to byl spisovatel Allen Ginsberg, který u nás získal korunu krále majálesu. Nic podobného asi letos čekat nemůžeme, ale zájemců asi bude dost. Zvlášť když cenou pro nejcharismatičtější osobnost májových oslav je ladná ručka dcery rektora UK Hampla a několik fakult k tomu. Prý. Jak to dopadne, se dozvíme 1. května při Majálesu studentů.

Květen patří májovým studentským oslavám. Majáles, který probíhá tradičně ve Stromovce a ve většině ostatních univerzitních měst republiky, ale získal letos konkurenci.

Tak zvaný Majáles studentů (majalesstudentu.cz) staví na historicky zaběhlých a uznávaných hodnotách i myšlenkách těchto studentských oslav. Chce posilovat studentskou přináležitost k univerzitě i diskutovat. Jak bude ryze studentský majáles 1. května na půdě Karlovy univerzity probíhat, koho má oslovit, jak přichystat patřičný alegorický vůz a co získá král majáles, o tom byla v Universu řeč s Karolínou Chloubovou, Janou Vidímovou a Honzou Strejcovským.

Co takhle na pár týdnů zmizet do ciziny za cenu cesty, poznat spoustu zajímavých lidí a ještě u toho někomu pomoci? Vycestujte jako dobrovolníci.
Sdružení dobrovolných aktivit INEX vyhlásilo duben za Měsíc mezinárodního dobrovolnictví. Během mikroworkcampu nebo neformálních setkání v café V lese nebo Riegrových sadech se tak můžete dozvědět, co přesně dobrovolnická činnost obnáší, komu vlastně pomůžete a kam všude se dá za pomocí druhým vycestovat. Hosty Universa byli zástupci sdružení INEX Lucka Vokrouhlíková a Ondra Bradáč.

02864777.jpeg
autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.