Universum: Studentská unie? K čemu?

26. březen 2013

Není jich moc a příliš o nich není slyšet. I přesto jsou vlastně jádrem studentů univerzity. O kom je řeč? O zástupcích studentské unie. Po tom, co vlastně dělají a pro koho, se ptalo v úterý večer Universum představitelů unie z Karlovy univerzity.

Situace se různí škola od školy. Někde je pozice studentské unie silnější, jinde neexistuje vůbec. Pravdou je, že na největší a nejprestižnější české univerzitě má studentská unie zatím tak trochu symbolickou úlohu.
Veronika Hronová i Jiří Logojda věří v postupnou změnu. Na duben plánují celouniverzitní soutěž Moje šance s finanční odměnou pro nejlepší studentský projekt a podílí se třeba na Majálesu studentů (http://majalesstudentu.cz), který se odehraje 1. května v Karolinu.

Nejen to, jestli tyto kroky Unii k větší slávě pomohou, zda by neměla jít studentům naproti trochu víc a jinak a jak jsou na tom UK media, bylo předmětem rozhovoru Universa Radia Wave.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.