Universum studovalo práva v Plzni a žurnalistiku v Dánsku

30. říjen 2009

Kde se na inženýra studuje dva roky? Bude se muset české vysoké školství vrátit do poctivých kolejí? Jak předejít potížím a nedorozuměním při vyřizování studijního zahraničního pobytu? Témata, které nabídlo Universum.

Poslechněte si reportáž, která v Universu zazněla a která přibližuje co nejaktuálnější stav dění na Právnické fakultě v Plzni i to, jaké důsledky bude mít pro všechny vysoké školy nejen v Česku. Všímáme si i abnormálně krátké studijní doby na jiných školách, tentokrát jde o Vysokou školu finanční a správní v Praze.

Studentka Fakulty sociálních věd Barbora Peterová se ve druhém ročníku bakalářského studia rozhodla vycestovat s programem Erasmus. I když splnila všechny podmínky a požadavky včas, nepovedlo se jí kvůli administrativním potížím odjet a celá její anabáze vedla k tomu, že nestihla v termínu dostudovat.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.